Andelsjordbruk

Välkommen till


Välkommen till Ekogro CSA-Andelsjordbruk.

Vad är andelsjordbruk?

Andelsjordbruk innebär att du som andelsägare köper en del av skörden från gården och får då
leverans varje vecka från v.20-v.46 av färska grönsaker, frukter och ägg.
Start vecka kan ändras någon vecka fram eller tillbaka beroende på hur sen nattfrost vi får.


Genom att köpa en andel av skörden så delar odlaren och andelsägarna på risk och skörd. Du hjälper en småskalig odling att kunna göra inköp av saker som behövs på våren och matsvinnet minskar drastiskt. Du har även som andelsägare möjlighet att påverka vad som odlas men slipper allt arbete!

Som andelsägare får du följa med i odlingen genom uppdateringar på vår fb sida där vi dels visar hur vi odlar, vilka utmaningar vi står med och vilka grönsaker som väntas i nästa leverans.

All odling sker 100% utan konstgödning och bekämpningsmedel och vi återmineraliserar även jorden med vulkaniskt stenmjöl och havsvatten för att återställa alla 90 mineraler och spårämne som idag har försvunnit från vår mat. Detta ger våra grönsaker och frukter väldigt goda smaker och får ett starkare skydd mot skadeinsekter och sjukdommar.

Vilka grönsaker och frukter odlas på gården?
Tomater, gurka, jordgubbar, rödbetor, morötter, majs, rädisor, mikrogrönt i form av ärt/solros-skott, sallat, persilja, basilika, dill, potatis, rabarber, vinbär, äpple, spenat, mangold, paprika, pujolök, röd/gul lök, vitkål, blomkål, broccoli, grönkål, med mera.
Vi har även värphöns så färska ägg kommer ingå varje vecka!

Storlek på andelarna är liten och stor.

Liten andel kostar: 3.999kr för 26 veckor (153kr/v)
Passar till ca 1-2 personer.Stor andel kostar:  7.499kr för 26 veckor (288kr/v)
Passar till ca 2 vuxna och 2-3 barn.Hämtningar av andelen sker antingen i vår gårdsbutik på
torsdagar eller fredagar kl 12.00-17.00

Vi erbjuder även hemleverans mot en avgift på 30kr/leverans.

Vad kan en andel innehålla?
Maj-Juni
De första leveranserna kommer innehålla mikrogrönt som ärtskott och solrosskott men även ägg och den första salladen från växthusen borde lyckas få följa med. Efterhand kommer även morötter, rädisor och den efterlängtade färskpotatisen och örter där till.
Vi kommer absolut att jobba hårt för att leverera färska fina jordgubbar till midsommar!

Juli-Augusti
Nu äter vi fina tomater, morötter, sallad och lådorna kommer vara mer fyllda.
Vid denna tiden växer det på fint i odlingen och bredast variation erbjuds nu.
Vi hoppas även på ett bra fruktår så vi får njuta av plommon och körsbär.

September-Oktober
Värmeväxter som tomater och gurkor lider mot sitt slut men vi ser fortfarande stadig leverans av morötter och vi börjar se höstgrönsaker som vitkål, grönkål och purjolök. Vi förväntar oss även färsk ingefära mot höstsnuvan.

November-December
Grönsakslandet börjar tömmas och vi förväntar oss de sista skördarna av morötter, grönkål, potatis, vitkål, rödkål, och så klart ägg! 

Hur mycket av varje grönsak kan man förvänta sig?
Målet för oss är att er fulla konsumtion av frukt och grönt utefter vad varje årstid erbjuder ska komma från vår odling. Vi känner att relationen mellan odlare och konsument behöver bli starkare och vårt mål är att alla ska bli nöjda. Märker ni som andelsägare att ni äter upp era tomater eller morötter innan nästa veckas leverans så odlar vi gärna mer av det med mål att vi ska slänga så lite som möjligt men aldrig vara brist.

Har du några frågor eller undrar något om andelsjordbruket så skriver gärna dina frågor här till höger eller ring 0733-467089.